Kuruluş Tarihi

17 Mart 2006 (5467 Sayılı Kanun)

Rektörü

Prof. Dr. Vatan KARAKAYA

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi

(40100) Bağbaşı-KIRŞEHİR

Web adresi          : http://www.ahievran.edu.tr

Öğrenim Dili

Üniversite Türü

Devlet Üniversitesi

Yerleşimi

Üniversitemizin Fakülte, Enstitü, Yüksekokulları ve Meslek Yüksekokulları; Merkez (Bağbaşı) Yerleşke, Cacabey Yerleşkesi, Aşık Paşa Yerleşkesi, Kaman Yerleşkesi, Mucur Yerleşkesi ve Çiçekdağı Yerleşkesi olmak üzere 6 yerleşkede bulunmaktadır.

Üniversite Birimlerinin Dağılımı

8 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu, 16 Araştırma ve Uygulama Merkezi.

Toplam Öğrenci Sayısı

20516

Toplam Akademik Personel Sayısı

Öğrenci Kayıtlarının Başlangıç ve Bitiş Tarihleri

Güz, Bahar ve Yaz Dönemlerine ait program kayıtlarının başlangıç ve bitiş tarihlerini içeren akademik takvim her öğretim yılı için Üniversite Senatosu kararı ile belirlenmektedir. Bu bilgiler Öğrenci Daire Başkanlığından öğrenilebilir.

Tarihçe

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tarihçesi, 1961 yılında kurulan Erkek İlköğretmen Okuluna dayanır. 1974 yılına kadar bu ad altında eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden kurum, bu tarihten itibaren Eğitim Enstitüsüne, 1982 yılında ise iki yıllık Eğitim Yüksekokuluna dönüştürülerek Gazi Üniversitesine bağlanmıştır. 1988 yılında dört yıllık yüksekokul haline getirilen, 1992 yılında da Kırşehir Eğitim Fakültesi adını alan kurum, 17 Mart 2006 tarihinde “Ahi Evran Üniversitesi” adıyla bugünkü kimliğine kavuşmuştur. 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 6.maddesi gereği Ahi Evran Üniversitesi ismi “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi” olarak değiştirilmiş ve üniversitemiz artık şehrinin adıyla anılmaya başlamıştır.

Olusturulma Tarihi:2020-07-09 08:30:57
Guncelleme Tarihi: 2020-07-09 08:30:57